Ermac, wymieniłem na Staga 300 Premium i wtryskiwacze Hana. Reduktor mam LR jednostopniowy do ok 136 KM dlatego go zostawiłem. Zapłaciłem 1600zł. Jesli sie zdecydujesz to polecam wymienić też reduktor. Dwustopniowy jaki montują w ASO troche kosztuje. Plus tej operacji jest taki ze mamy nowa instalacje i nowa 2 letnia gwarancje. Oczywiscie mozesz tez wsadzic Staga 4+ lub Staga ISA. Jesli teraz bym zakładał instalacje to założyłbym Valteki.
Jaki przebieg wytrzymują wtryskiwacze lpg
Zwiń
X
-
Moje medy wytrzymały 2,5 roku i 75 tysięcy
Poszły do czyszczenia ale to nic nie dało bo po ich zamontowaniu nie da się przeprowadzić autokalibracji.
Robię rocznie 30 tysięcy jak ich jakość spadła i jest gwarancja na nie 2 lata to jak padną to powinny wymienić na gwarancji na nowe.
Koszt 4 sztuk wtryskiwaczy to około 650 zł. Za te pieniądze nie da rady zmienić na komputer sterujący i wtryski. I nie ma co się łudzić że wytrzymają dłużej. Jak padnie komputer to można zmienić na Techa 214. Medy współpracują z techem. A jak następnym razem padną medy wtedy pod techa można dobierać co się chce za mniejszą cenę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filip_autoMoje medy wytrzymały 2,5 roku i 75 tysięcy
Poszły do czyszczenia ale to nic nie dało bo po ich zamontowaniu nie da się przeprowadzić autokalibracji.
Robię rocznie 30 tysięcy jak ich jakość spadła i jest gwarancja na nie 2 lata to jak padną to powinny wymienić na gwarancji na nowe.
Koszt 4 sztuk wtryskiwaczy to około 650 zł. Za te pieniądze nie da rady zmienić na komputer sterujący i wtryski. I nie ma co się łudzić że wytrzymają dłużej. Jak padnie komputer to można zmienić na Techa 214. Medy współpracują z techem. A jak następnym razem padną medy wtedy pod techa można dobierać co się chce za mniejszą cenę.
Przy zamianie sterownika i wtrysków reduktor nie jest potrzebny, więc było by taniej.
Ciekawe ile kosztował by montaż ?
Komentarz
-
-
logan_x, To ze jest, nie oznacza ze auto ktore ma 100KM bedzie na tym jezdzic.
Listwa OLMV kosztuje kolo 100zl, a dolozenie czujnika cisnienia i temp gazu, ktory jest teraz w tej magicznej listwie to sadze ze nie bedzie majatek i zalatwiamy sprawe.
Jak ktos chce przeznaczyc cala ta sume, to moze wybrac jakies lepsze wtryski: Keihin, Barracuda, Hana
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftlogan_x,
Listwa OLMV kosztuje kolo 100zl, a dolozenie czujnika cisnienia i temp gazu, ktory jest teraz w tej magicznej listwie to sadze ze nie bedzie majatek i zalatwiamy sprawe.
Komentarz
-
-
Medy chyba nie są powtarzalne bo dużo osób na nie psioczy że auto na trzęsie a klutara pracy na gazie odbiega od tej na LPG
Może ktoś się wypowie o keihinach lub matriksach ?
Lub o nowych wtryskach landi 2.0 który można ustawić w nowym sofcie landi renzo.
Ciekawe co to za wtryski?
[ Dodano: Pon 29 Kwi, 13 20:43 ]
Przepraszam za błąd kultura pracy na LPG odbiega od pracy na benzynie.
Komentarz
-
-
Magic Jet pojedyncze wytrzymaly w R4 180ps 18tys km , potem zaczely lac jak bądz, wymienione na hana niebieskie i jest niebo a ziemia
w drugim aucie MJ zrobily 30tys i tez sie rozpadlywww.gregor10.pl ChipTUNING LPG HAMOWNIA -POMIAR MOCY i AFR Diagnostyka, DPF/FAP OFF
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek82różnie bywa czasami np nowe wtryski nie nadają się do użycia (valteki zwłaszcza) bo przed montażem trzeba je skalibrować. Hany na listwę lub barracudy 100tyś lekko powinny zrobić.
W tej chwili czołówka wtryskiwaczy to Keihin, Hana, Barracuda, Dragon, Matrix, BRC i Dymco. Te wtryski przy dobrym filtrze FFL mają szansę wychodzić (w skrajnie dobrych warunkach) max 300 - 400 kkm, standardowo przyjmuje się granicę 100-200 kkm. Kiedyś w czołówce były także MEDy, ale jak sami wiecie już nie są. Ciężko określić dokładnie górną granicę przebiegu wtryskiwacza LPG, bo zależy to od bardzo wielu czynników.
Komentarz
-
-
Aktualizacja MED bialy 1.8t - 160tys km na lpg i niestety zaczal nierowno pracowac , trzeba czyscic.www.gregor10.pl ChipTUNING LPG HAMOWNIA -POMIAR MOCY i AFR Diagnostyka, DPF/FAP OFF
Komentarz
-
-
mi zdechły po roku użytkowania, przy przebiegu 22tys km. Zapaliła się lampka w zegarach. Obecnie ma 33tys. Samochód nowy, gaz Landirenzo, zakładany w salonie. Zrobili na gwarancji, zmienili mapę gazu, na taką że teraz pali mi jednocześnie benzynę podczas jazy na gazie po przekroczeniu 3100obr/min. Niezła farsa i dziadostwo! Oszukują klientów swoją niekompetencją.+ LPG Landirenzo salon
Komentarz
-
-
Moje oryginalne wtryskiwacze gazu wytrzymały dokładnie 2 lata - niecałe 20kkm.
Wymienione w ostatnim dniu gwarancji na nowe z niebieskimi korkami.
Zepsuły się ponoć bo producenci LPG nie dodają jakiegoś specyfiku do składu mieszanki, nowe maja sobie z tym problemem radzić - czas pokarze.
1000zl w kieszeni
jest jakiś "domowy" sposób na sprawdzenie czy mam już ten cudowny nowy soft który pali PB razem z LPG??
ostatni przegląd miałem w styczniu 2014 wiec nie wiem czy się go spodziewać ??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FRESHZepsuły się ponoć bo producenci LPG nie dodają jakiegoś specyfiku do składu mieszanki
Akurat znajomy gazownik z ASO Skody mówił mi że lipę robili i w moim przypadku powiedział że mogę mieć już lepsze (mimo że czarne) - na razie 40kkm i wsio OK.
Komentarz
-
Komentarz